Menu

Olet täällä

Hakukoneoptimointi

Kaikkihan haluavat yrityksensä näkyvän Googlessa, mielellään siinä listan kärkipäässä. Hyvä näkyvyys hakukoneissa on varma tapa kasvattaa verkkosivuston kävijämäärää, mikä luonnollisesti helpottaa yrityksen palveluiden myyntiä.

Mitään taikatemppuja ei silti ole olemassa. Kukaan ei voi luvata, että sivustosi on viikon päästä takuuvarmasti Googlen ensimmäisellä sivulla. Harmittavan usein näitä lupauksia antavat vielä sellaiset tahot, jotka eivät tule tekemään itse sivustollesi mitään. Mitä sitten on tehtävissä?

Tärkein tekijä on sisältö

Sivustosi näkyvyys Googlessa on kiinni monestakin seikasta. Teknisen toteutuksen on tietenkin oltava kunnossa, mutta paras asia mitä voit sivustollesi tehdä, on tuottaa hyvää sisältöä.

Googlen käyttämät algoritmit analysoivat sivun rakennetta ja sisältöä yllättävän ihmismäisesti. Jos sivustosi käyttöliittymä on huono, Google huomaa sen. Jos et käytä kunnollista otsikointia tai rytmitä pitkiä tekstejä väliotsikoilla, Google huomaa sen. Jos sivuston sisäiset linkit eivät toimi kunnolla, Google huomaa senkin.

Jos yrität piilottaa sivustollesi hakusanoja esimerkiksi kirjoittamalla ne valkoisella tekstillä valkoiselle taustalle, Google huomaa huijauksesi.

Mutta kun tiedät, millaista on hyvä ja hakukoneystävällinen sisältö ja myös tuotat sellaista, osallistut itsekin sivustosi hakukoneoptimointiin. Google pitää myös siitä, että sisältö päivittyy. Uusi sisältö on aina tervetullutta.

Tekninen osuus

Tietenkin sivuston teknisen puolen on myös oltava kunnossa, sillä jos sivuston rakenne on huono, hyväkin sisältö saattaa hukkua ja jäädä vähäiselle huomiolle hakukonerobottien käsittelyssä. Sivustosi toteuttaja on saattanut jättää tärkeitä pohjatyöhön liittyviä seikkoja täysin huomiotta. Tästä poiketen meidän toteuttamillemme sivustoille tehdään aina perustasoinen hakukoneoptimointi (jota voidaan myöhemmin vielä tehostaa).

URL-osoitteiden rakenteen on oltava kunnossa, sivuston otsikoinnin toimivaa, latausajat mahdollisimman nopeita ja niin edelleen. Tämä kaikki olisi syytä ottaa huomioon jo kun sivustoa lähdetään suunnittelemaan ja toteuttamaan, sillä tehtyjen virheiden korjaaminen on suhteessa huomattavasti työläämpää.

Hyvänä esimerkkinä teknisen toteutuksen merkityksestä on responsiivisen verkkosivuston arvottaminen Googlen listauksissa korkeammalle. Jos sivusto ei ole responsiivinen, Google huomaa sen. Eikä tykkää.

Robotti vai ihminen?

Googlen käyttämät algoritmit tosiaan "ajattelevat" hyvin ihmismäisesti. Hyvä hakukoneoptimoija ei ajattelekaan suunnittelevansa jotakin Googlelle tai mieti, miten Google sen näkee. Hyvä hakukoneoptimoija suunnittelee ja toteuttaa ihmisille, oli kyseessä sitten käyttöliittymä, blogikirjoitus tai mikä tahansa osa verkkosivustoa.

Nämä algoritmit, joiden avulla sivustoja arvotetaan, myös päivittyvät jatkuvasti. Ne kehittyvät ja ymmärtävät aina vain paremmin, millaista sisältöä ja sivurakennetta loppukäyttäjät arvostavat. Vastaavasti porsaanreiät tukitaan hyvinkin nopeasti.

Voimme auttaa

Teemme hakukoneoptimointia sekä erillisenä projektina olemassa oleville sivuillesi että itse toteuttamillemme sivustoille. Perustasoinen optimointi sisältyy meiltä hankkimasi sivuston hintaan.

Optimointi on pitkäjänteistä työtä, jonka tuloksia tulee seurata ja analysoida. Tehostettu hakukoneoptimointi onkin hyvä ottaa käyttöön 2–3 kuukautta uuden sivuston julkaisun jälkeen, jolloin tutkitaan muun muassa mistä ja millä hakusanoilla sivustolle on tultu, ja tehdään tarvittaessa muutoksia sekä sisältöön että tekniseen puoleen. Kysy lisää! Teemme suunnitelman toimenpiteistä ja kustannusarvion veloituksetta.

Menu