Menu

Olet täällä

Verkkosivustot

Verkkosivustojen muoto elää ja muuttuu jatkuvasti. Nykyään sitä vaaditaan ihan kirjaimellisestikin. Ei nimittäin riitä, että sivusto näyttää hyvältä pöytäkoneen suurella näytöllä, vaan sivuston on toimittava myös älypuhelimen pienellä näytöllä. Ja tietenkin kaikilla näytöillä joita näiden kahden ääripään väliin mahtuu, kuten tabletit ja pienemmät läppärit.

Me suunnittelemmekin kaikki verkkosivut niin, että nämä edellä mainitut vaatimukset täyttyvät. Tätä suunnittelu- ja toteutustapaa kutsutaan responsiiviseksi suunnitteluksi/toteutukseksi, josta voit lukea lisää täältä. Responsiivisen suunnittelun tärkeyttä ei voikaan korostaa liikaa, sillä on ensisijaisen tärkeää, että verkkosivustoa voi nykyään selata esteettä laitteella kuin laitteella. Tästä emme tingi pikseliäkään.

Kaikki samassa paketissa

Emme toteuta sivustoja pelkästään teknisesti, vaan myös suunnittelemme niiden ulkoasun alusta lähtien. Emme käytä valmispohjia, joten esimerkiksi yrityksen graafista ilmettä voidaan soveltaa myös verkkosivuilla tehokkaasti ja ilman rajoituksia. Alusta asti suunnitteleminen avaa myös mahdollisuuden toteuttaa erikoisemmatkin toiveet ja tarpeet fiksulla tavalla. Työkaluinamme ovat muun muassa HTML5 ja CSS3.

Yhteistyö graafikon ja teknisen toteuttajan välillä onkin ensisijaisen tärkeää, jotta kaikki ideat ja mahdollisuudet tulee huomioitua. Kukumossa graafikko ja tekninen toteuttaja istuvatkin saman pöydän ympärillä, joten ajatusten vaihtaminen ja toisen ammattitaidon hyödyntäminen ovat osa jokaista työpäivää.

Toteuttamamme sivustot ovat asiakkaan niin halutessa itse päivitettävissä. Tällöin sivuston taustalla yleensä pyörii Drupal-julkaisujärjestelmä, joka mahdollistaa räätälöidyt päivitysmahdollisuudet. Lisää Drupalista, sen eduista ja mahdollisuuksista voit lukea täältä. Käytämme halutessasi myös muita yleisimpiä julkaisujärjestelmiä, kuten WordPressiä. Jos sinulta puuttuu vielä domain eli verkkotunnus ja webhotelli eli palvelintila sivustollesi, hankimme nämä puolestasi luotettavilta yhteistyökumppaneilta. Osaamme suositella sinulle sopivaa palveluntarjoajaa ja säästyt itse näiden vertailulta.

Projektin kulku

Verkkosivustoprojektin tavanomaisimmat vaiheet:

1. Aloituspalaveri. Kukumon edustaja ja asiakas miettivät yhdessä, mitkä ovat asiakkaan tarpeet ja millaiset ratkaisut olisivat hänen kannaltaan parhaat. Me tuomme oman ammattitaitomme ja tietämyksemme pöytään kehittääksemme asiakkaan yritystoimintaa. Mikäli etäisyyden vuoksi tapaamista on hankala toteuttaa, aloituspalaveri voidaan pitää puhelimessa.

2. Ulkoasun suunnittelu. Hahmotellaan sivuston ulkoasua edellisen vaiheen suunnitelman pohjalta, joko aluksi kuvana tai suoraan verkkototeutuksena.

3. Tekninen toteutus. Kun ulkoasu on hyväksytty, voidaan aloittaa sivuston tekninen toteutus, eli varsinaisen verkkosivuston rakentaminen. Tähän sisältyy myös sivuston testaaminen eri päätelaitteilla ja selaimilla sekä hakukoneystävällisyyden huomiointi.

4. Linkki asiakkaalle. Asiakkaalle toimitetaan linkki sivustolle, jota ei vielä ole kuitenkaan lopullisessa osoitteessa julkaistu. Tarkoituksena on näyttää asiakkaalle ennen julkaisua, miten sivusto toimii käytännössä.

5. Julkaisu. Kun asiakas on hyväksynyt sivuston, ja viimeistely sekä testaukset on tehty, se voidaan julkaista. Valmista!

Vaiheet eivät luonnollisesti ole kiveen hakattuja. Jokainen projekti on omanlaisensa ja laajemmissa kokonaisuuksissa vaiheita on enemmän ja tapaamisia voidaan sopia myös toteutuksen ajalle. Meidän tavoitteemme on, että asiakkaan toivoma tavoite toteutuu.

Kysy tarvittaessa lisää tai sovi tapaaminen kanssamme. Tutustu myös referensseihimme!

Menu